Praktiski
Receptes

Krievu okroška – sātīga un atvēsinoša zupa karstam laikam0

Foto – Nesavinov/Shutterstock

Sastāvdaļas
2 lieli novārīti kartupeļi
2 gurķi
5 redīsi
4 cieti novārītas olas
150 g kūpinātas mencas
900 ml kefīra
3 ēdamkarotes sakapātu zaļumu (dilles, loki, pētersīļi)
1,5 ēdamkarotes cukura
pustējkarote krievu sinepju
pustējkarote mārrutku
0,5–1 tējkarote sāls
1/3 tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana.
Kefīru sajauc ar sāli, cukuru, maltiem melnajiem pipariem, krievu sinepēm, mārrutkiem un zaļumiem. Samaisa. Novārītos kartupeļus nomizo, olas noloba un sagriež mazos kubiņos. Sagriež arī gurķi. Redīsus sagriež ripiņās, mencu – garenos gabaliņos. Visas sastāvdaļas liek katlā un pārlej ar kefīra mērci. Samaisa un pasniedz atdzesētu.

LA.lv
IB
Indulis Burka
Praktiski
Pieci efektīvi veidi, kā piestiprināt klozetpodu
1 diena
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Lai dzija nepieviltu – veidi, īpatnības un piemērotākās dažādiem adījumiem
1 diena
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Fizāļi – kā iegūt labu ražu?
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

IS
Ilmārs Stūriška
Sports
Broka gatava atkāpties, Bricis prāto par valsts maiņu
3 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Ministrs: Ušakova ballīte ir beigusies, Burovs maksā rēķinus 2
1 stunda
LE
LETA
Pasaulē
Lielbritānijā kravas mašīnas konteinerā atrasti 39 cilvēku līķi
47 minūtes
LE
LETA
Pasaulē
Kijevas centrā nograndis spārdziens; ir bojāgājušie
38 minūtes
LA
LA.LV
Kultūra
Maestro Raimonds Pauls jaunībā: top izrāde “Leģendas dzimšana” 1
1 stunda