Praktiski
Receptes

Kraukšķīgās pankūku strēmelītes ar zemeņu un banānu mērci0


Ēdieni restorānā SIA  “Rāmkalni Serviss”.     22/02/2016 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Ēdieni restorānā SIA “Rāmkalni Serviss”. 22/02/2016 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Foto – Valdis Semjonovs

Sastāvdaļas plāno pankūku mīklai – piens, ūdens, olas, cukurs, sāls, kviešu milti, pūdercukurs, eļļa.

Mērcei – banāni, svaigas zemenes, cukurs.

Pagatavošana.

No olām, piena, ūdens un kviešu miltiem, pievienojot mazliet cukura un šķipsniņu sāls, pagatavo plāno pankūku mīklu. Cep pankūkas, līdz tās gaiši brūnas. Katru pankūku sagriež garās strēmelēs un ne vairāk kā 1 min cep fritierī vai katliņā sakarsētā eļļā. Šķīvī apakšā liek mērci, kas gatavota, sablendējot zemenes un banānus kopā ar cukuru. Pāri kārto pankūku strēmeles, pārkaisa ar pūdercukuru. Rotā ar piparmētru lapiņām un svaigām ogām. Var pievienot plombīra saldējumu.

Gatavoja šefpavāre LIENE RŪNIKA

LA.lv