Praktiski
Receptes

Kraukšķīgās medus piparkūkas0

Foto: Fotolia

Sastāvdaļas
500 g kviešu miltu
300 g medus
100 g tumši brūnā cukura
100 g skābā krējuma
100 g sviesta
40 – 50 g piparkūku garšvielu
30 g cepamā pulvera
1 ola
šķipsniņa sāls

Pagatavošana.
1) Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno medu, cukuru un sāli. Nepārtraukti maisot, karsē masu, līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas.
2) Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu, skābo krējumu un cepamo pulveri. Pievieno pusi no miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.
3) Mīklu izrullē 0,3 cm biezu, ar formiņām veido piparkūkas, tās izkārto uz cepamās plātnes. Gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī astoņas minūtes.

Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties”

Lai Ziemassvētku smarža ienāk Jūsu mājās!

LA.lv