Pamatēdieni, Receptes

Kraukšķīgās kartupeļu bumbiņas ar gurķu un krējuma mērci

Foto - Valdis Semjonovs

Sastāvdaļas – vārīti kartupeļi, garšviela kumins, sarkanais sīpols, svaiga kinza, čili, saldās paprikas un Provansas garšviela, baltmaizes rīvmaize, kartupeļu ciete, rapšu eļļa, malti melnie pipari, sāls.

Mērcei – skābais krējums, svaigs gurķis, dilles, ķiploks, malti melnie pipari, sāls.

Pagatavošana.
Viendabīgā masā samīcītiem vārītiem kartupeļiem pievieno sarīvētu sarkano sīpolu, kuminu, saldās paprikas pulveri, sakapātu čili un kinzas lapiņas, maltos melnos piparus un sāli. Kārtīgi samīca. Vienā bļodiņā sajauc kartupeļu cieti ar ūdeni, otrā – ieber rīvmaizi, kam pievieno Provansas garšvielu un sāli. No kartupeļu masas ar rokām, kas viegli ieziestas ar eļļu, veido nelielas bumbiņas. Katru vispirms apmērcē kartupeļu cietes ūdenī, pēc tam apviļā rīvmaizē. Cep sakarsētā eļļā, līdz bumbiņas kļūst brūnas un kraukšķīgas. Eļļa nedrīkst būt pārkarsusi, tad bumbiņas var sākt plīst. Ja nepatīk asums, neliek klāt čili. Mērci gatavo, skābajam krējumam pievienojot sarīvētu svaigu gurķi, sakapātas dilles, saspiestu ķiploku, maltus melnos piparus un sāli. Bumbiņas bauda kopā ar mērci.

Pievienot komentāru