Praktiski
Receptes

Kraukšķīgas un cukurotas biezpiena bumbiņas0

Foto: Evija Trifanova/LETA

Mīkstas, gardas un ātri pagatavojamas – šīs sātīgās biezpiena bumbiņas jeb pončiki būs lielisks papildinājums jebkuram galda klājumam, tās labprāt uz kārā zoba liks gan bērni, gan pieaugušie.

Sastāvdaļas

2 olas

4 ēdamkarotes cukura

1 tējkarote vaniļas cukura

250 g biezpiena

½ tējkarotes sodas

1 tējkarote citrona sulas

2 glāzes miltu

Pūdercukurs

Šķipsniņa sāls

Augu eļļa (aptuveni 250 ml)

Pagatavošana

Foto: povar.ru

1. Sakuļ olas ar cukuru.

Foto: povar.ru

2. Citā bļodā ieliek biezpienu, pievieno tam sakultās olas, sodu, kas dzēsta ar citrona sulu, miltus un šķipsniņu sāls. Visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei. Mīkla sanāks lipīga.

Foto: povar.ru

3. Sasmērē rokas ar augu eļļu un veido no mīklas mazas bumbiņas.

4. Piemērotā katlā uzliek karsēties augu eļļu, kad tā uzkarsusi, samazina karstumu.

Foto: povar.ru

5. Vāra bumbiņas eļļā aptuveni 2–3 minūtes, līdz tās iegūst zeltainu nokrāsu.

Saistītie raksti
Foto: povar.ru

6. Izņem bumbiņas un uzliek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.

Foto: povar.ru

7. Pārkaisa bumbiņas ar pūdercukuru.

Labu ēstgribu!

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Runājiet ar savu mājdzīvnieku!
1 diena
RR
Rebeka Rogale
Praktiski
12 idejas neparastam durvju vainagam
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
5 lietas, kuras noteikti nevajadzētu glabāt vannasistabā
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Latvijā
FOTO, VIDEO: Atvadās no akadēmiķa Jāņa Stradiņa 1
16 stundas
LA
LA.LV
Sports
Porziņģim nesanāk īsti iesvīst “Mavericks” graujošā uzvarā
7 stundas
AL
Anda Līce
Latvijā
Anda Līce: Mati ceļas stāvus, uzzinot, ka emigrējuši jau esot 600 tūkstoši… 6
13 stundas
LE
LETA
Ekonomika
Latvija un Igaunija plāno vēja parku Rīgas jūras līcī 1
9 stundas
LE
LETA
Dabā
Svētdien Latvijā būs gaišāks laiks: jaunākā prognoze
17 stundas