Praktiski
Receptes

Kraukšķīgās auzu pamatnes kūka ar plūmēm un olbaltuma cepurīti0

Publicitātes foto

Sastāvdaļas
“Dobeles dzirnavnieka” auzu drumstalu kūkas maisījums
200 g auksta sviesta, sagriezta kubiņos
400 g plūmju
40 g cukura

Olbaltumam
4 olas baltumi
220 g cukura
sviests veidnes ietaukošanai

Pagatavošana.

1) Lielā bļodā ieber sauso maisījumu, kam pievieno sviestu. Ar pirkstu galiem sastāvdaļas saberž, līdz iegūta rīvmaizes konsistence.
2) Kūkas veidnē (aptuveni 24 cm diametrā) ieklāj cepamo papīru, ietauko sānus. Drumstalas ieber veidnē un, stingri piespiežot, ar rokām izlīdzina.
3) Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos 20-25 minūtes līdz virspuse zeltaini brūna. Atdzesē.
4) Plūmju ievārījuma pagatavošanai plūmēm izņem kauliņus un sagriež nelielos gabaliņos. Liek katliņā ar cukuru un vāra aptuveni 15 minūtes līdz viendabīgai konsistencei. Atdzesē.
5) Olbaltuma cepurītes pagatavošanai lielā bļodā liek olas baltumus un cukuru. Bļodu liek virs katliņa, kurā ieliets nedaudz ūdens tā, lai tvaiks sildītu bļodu. Ik pa brīdim maisot, olas baltumu karsē, līdz cukurs izšķīdis. To pārbauda parīvējot masu starp pirkstiem – ja jūtami cukura graudiņi, masa vēl jākarsē.
6) Bļodu noņem no katliņa un puto, izmantojot mikseri, aptuveni 10 minūtes, līdz masa trīskāršojusies, ir balta, stingra un spīdīga.
7) Uz atdzisušās pamatnes liek plūmju ievārījumu, uzmanīgi dekorē ar olbaltuma masu, izmantojot karoti vai silikona lāpstiņu. Ja vēlas, izmantojot virtuves degli, to no ārpuses apdedzina.

Publicitātes foto

Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju

LA.lv