Pamatēdieni, Receptes

Krāsnī sutināti stilbiņi ar sarkanajiem kāpostiem vīnā un dzērveņu mērci

Foto - Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
2 cūkas stilbiņi
neliels sarkanais kāposts
sīpols
ēdamkarote cukura
150 g sarkanvīna

Marinādei:
50 g angļu sinepju
30 g medus
50 g sojas mērces
puse ķiploka galviņas
10 g sāls
šķipsniņa melno piparu

Mērcei:
200 g dzērveņu
50 g cukura
ēdamkarote kukurūzas miltu

Pagatavošana.
Gatavo marinādi: sinepes sajauc ar medu un sojas mērci, pievieno šķipsniņu sāls un piparu, iespiež ķiploku. Marinādē liek cūkas stilbus (vismaz uz 12 stundām).

Iemarinētos stilbus liek uz padziļas cepešpannas kopā ar visu marinādi, pārliek foliju, cep 170 grādos aptuveni 3 stundas, ik pa laikam gaļu apgrozot un aplaistot ar marinādi.

Sarkano kāpostu sagriež. Sīpolu sīki sakapā. Visu viegli apcep uz pannas, pievieno ēdamkaroti cukura un ļauj tam izkust. Pielej sarkanvīnu un sautē uz lēnas uguns, līdz vīns iztvaicējas.

Gatavo mērci: pannā apbrūnina 50 g cukura un pievieno 300 g šķidruma no stilbiņu cepšanas. Kad cukurs izkūst, pavāra vēl 5 minūtes, tad pieliek 200 g dzērveņu. Mērci iebiezina ar ēdamkaroti aukstā ūdenī izšķīdinātu kukurūzas miltu.

Stilbiņus pasniedz ar vārītiem pelēkajiem zirņiem.

Dzērvenes var ņemt saldētas vai jau blendētas (bez cukura).

Pievienot komentāru