Praktiski
Receptes

Krāsnī cepts siers ar pupiņām – ātrām vakariņām 0

Foto – Aija Geida

Sastāvdaļas
• 400 g tējas siera vai tofu
• 400 g zaļo pupiņu pākšu (svaigas vai konservētas)
• 2 ķiploka daiviņas
• 4 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes sojas mērces
• 1,5 tējkarotes svaigi malta ingvera
• 1,5 ēdamkarotes medus
• 1,5 ēdamkarotes sezama sēklu
• pustējkarote maltu melno piparu
• ¼ tējkarotes asās paprikas
• 0,5–1 tējkarote sāls

Pagatavošana.
Sieru sagriež centimetru biezās šķēlēs un pēc tam trijstūros. Pupiņu pākstis nokāš, ja izmanto konservētas, vai blanšē, ja svaigas, un pēc tam sautē 5–8 minūtes, līdz mīkstas.
Sojas mērci sajauc ar šķidru medu, sakapātām ķiploka daiviņām, sāli, maltiem melnajiem pipariem, aso papriku, maltu ingveru un olīveļļu.
Pannā izklāj cepampapīru, saliek siera trijstūrīšus un zaļās pupiņu pākstis, uzlej sojas mērci, pārkaisa garšvielas. Liek cepties līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī 12–14 minūtes, līdz siers zeltaini brūns. Pāris minūšu pirms cepšanas beigām pārkaisa ar sezama sēkliņām. Pasniedz ar rīsiem vai krāsnī ceptiem kartupeļiem.

LA.lv
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Spēkā stājies Likteņdārza likums. Kas tas tāds un ko nodrošina?
20 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Ābolu kraukšķis ar karameli un saldējumu. Izcila garša!
20 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Ar gaļu pildītie gliemežvāki
23 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

VS
Viesturs Sprūde
Latvijā
Aģents Māris no “TV Varavīksnes”. Saruna ar Aldi Ermanbriku
Intervija 1 stunda
SK
Skaties.lv
Latvijā
VIDEO: Izrādes apmeklējums Rīgas centrā varēja beigties traģiski. Sieviete brīdina citus
2 stundas
LA
LA.lv
Latvijā
Bija izplānota iespaidīga afēra: no Zviedrijas ievestos atkritumus uzdeva par Latvijā savāktiem
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Gobzems: KPV LV vēlētāji neiebilst pret “Saskaņu” valdībā, bet šobrīd tas nav reāli
3 stundas
LA
LA.lv
Latvijā
Lielo veiksmi nosvinēs kārtīgi: azartiskā talseniece atklāj, kā tērēs Simtgades laimestu
1 stunda