Praktiski
Receptes

Krāsnī ceptas ķirbja šķēles0

Foto: Vanillaechoes/Shutterstock

Sastāvdaļas
• neliels muskatķirbis
• zilais siers (vai kāds cits pikants siers)
• valrieksti
• olīveļļa
• malts muskatrieksts
• sāls, pipari

Pagatavošana.
Ķirbi var cept ar visu mizu, taču ērtības labad to var nogriezt un ķirbi sagriezt centimetru biezās šķēlēs.

Cepamajā pannā ieklāj cepampapīru, uz tā kārto ķirbja šķēles. Katru apslaka ar olīveļļu, uzkaisa sāli, piparus, malto muskatriekstu.

Saistītie raksti

Cep sakarsētā cepeškrāsnī (200 °C) aptuveni 10 minūtes. Izņem pannu un uz ķirbja šķēlēm liek sadrupinātu sieru vai siera šķēles un sadrupinātus valriekstus. Liek krāsnī un cep vēl 10 minūtes.

Krāsnī ceptas ķirbja šķēles vislabāk garšos vēl karstas, taču tās būs lieliskas arī aukstas kopā ar spinātu, salātu lapām un kādu vieglu mērcīti.

LA.lv