Pamatēdieni, Receptes

Krāsnī cepta bute ar pētersīļu mērci

Foto - Gints Ivuškāns

Sastāvdaļas
4 svaigas butes
110 ml olīveļļas
paprika
kaperi
sāls un pipari
bunte pētersīļa zaļumu
2 šķēles baltmaizes
ķiploka daiva
citrons sulai

Pagatavošana.

Butes izķidā un ādā veido iegriezumus, lai labāk ievilktos marināde. Pagatavo marinādi: papriku iztīra, sagriež kubiņos, kaperus un ķiploka daiviņu sakapā, visu sajauc ar olīveļļu. Ar šo maisījumu iesmērē zivis un ļauj ievilkties vienu stundu. Pēc tam cep krāsnī 180 °C temperatūrā 10–15minūtes.

Maizi izmērcē aukstā ūdenī, tad blendē kopā ar pētersīļa zaļumiem, ķiploka daivu, citrona sulu, sāli un lēnām lej klāt aptuveni 100 ml eļļas.

Zivis var cept arī uz grila vai ugunskurā, tikai tad tās liek uz cepampapīra, ko novieto uz vairākās kārtās salocītas folijas vai metāla plāksnes. Ietīt nevajag, lai tiek klāt dūmiņš, tā smarža un garša.

Pievienot komentāru