Praktiski
Receptes

Krāsnī cepta bute ar pētersīļu mērci0

Foto – Gints Ivuškāns

Sastāvdaļas
4 svaigas butes
110 ml olīveļļas
paprika
kaperi
sāls un pipari
bunte pētersīļa zaļumu
2 šķēles baltmaizes
ķiploka daiva
citrons sulai

Pagatavošana.

Butes izķidā un ādā veido iegriezumus, lai labāk ievilktos marināde. Pagatavo marinādi: papriku iztīra, sagriež kubiņos, kaperus un ķiploka daiviņu sakapā, visu sajauc ar olīveļļu. Ar šo maisījumu iesmērē zivis un ļauj ievilkties vienu stundu. Pēc tam cep krāsnī 180 °C temperatūrā 10–15minūtes.

Maizi izmērcē aukstā ūdenī, tad blendē kopā ar pētersīļa zaļumiem, ķiploka daivu, citrona sulu, sāli un lēnām lej klāt aptuveni 100 ml eļļas.

Zivis var cept arī uz grila vai ugunskurā, tikai tad tās liek uz cepampapīra, ko novieto uz vairākās kārtās salocītas folijas vai metāla plāksnes. Ietīt nevajag, lai tiek klāt dūmiņš, tā smarža un garša.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Mūžīgi nokavē? 6 ieteikumi, kā izskaust šo netikumu savā ikdienā
21 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Tavs istabas augs grib citā podiņā! 7 pazīmes, kas liecina, ka laiks pārstādīšanai
22 stundas
AK
Aiva Kalve
Praktiski
Ar sēnēm pildīts ķirbis. Garšos debešķīgi!
23 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA/LA.LV
Latvijā
Tiesībsargs Jansons: Nabadzības un nevienlīdzības līmenis nākamgad nemazināsies
46 minūtes
LA
LA.LV
Latvijā
VDD aiztur trīs personas par ieroču prettiesisku piegādi uz Āfrikas valstīm
9 minūtes
LE
LETA/LA.LV
Sports
VIDEO: Ūjināšana, apvainojumi un rupjības – Porziņģis atgriežas Ņujorkā un zaudē
56 minūtes
MZ
Monika Zīle
Latvijā
Monika Zīle: Apspļaudīšanas profesionāļi
2 stundas
LE
LETA
Ekonomika
Kuros reģionos brīvo vakanču ir vairāk nekā bezdarbnieku? INFOGRAFIKA.
1 stunda