Praktiski
Receptes

Koča – grūbu putra ar cauraudzīti0

Foto – Ilze Pētersone

Grūbas 300 g noskalo, uz nakti patur ūdenī un nokāš. Izvāra gatavas. Sacep kraukšķīgu bekonu 120 g un cūkgaļas filejas gabaliņus 400 g. Sīpolu “laiviņas” viegli apkaisa ar miltiem, lai iegūtu zeltainu krāsu, apcep uz pannas. Skābo krējumu ievieto sīpolā un kopā ar gaļu un grūbām kārto uz šķīvja kā attēlā.

Mājas virtuvē gatavotai kočai vispirms uz pannas apcep sausas grūbas, tad atsevišķi gabaliņos sagrieztu kūpinātu cūkas cauraudzi ar sīpoliem. Čuguna cepamtraukā pamīšus kārto grūbas un gaļu ar sīpoliem, uzlej buljonu vai ūdeni un liek cepeškrāsnī sautēties, kamēr grūbas gatavas, koča irdena un sausa.

Recepti ieteica Liepupes muižas pavārs Jānis Melnalksnis

LA.lv
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Iegriez dienu ar burvīgiem biezpiena kēksiņiem!
7 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Vai tradicionālos kalendārus aizstās viedierīču plānotāji? Cik daudzi Latvijā vēl lieto sienas vai galda kalendārus?
7 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Steidzīgajiem darbdienu vakariem: 5 padomi ātrākai un daudzveidīgākai ģimenes maltīšu pagatavošanai
23 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
VARAM rosinās Rīgas domes atlaišanu 1
2 stundas
LE
LETA
Dabā
Nokrišņi gan naktī, gan dienā: prognoze sestdienai
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Sociologs izsakās, kam būs liela nozīme ārkārtas vēlēšanās Rīgā
33 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Apstiprinājusies versija, ka sieviete ar trakumsērgu nav inficējusies Latvijā
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Pirmie komentāri pēc Pūces rīkojuma rosināt Rīgas domes atlaišanu 1
2 stundas