Praktiski
Receptes

Kliņģeris stundas laikā. Gatavošana soli pa solim0

Foto – Aija Geida

Uzcept kliņģeri daudziem liekas grūti un sarežģīti: jāraudzē mīkla, jāprot pareizi sapildīt, sarullēt un uzcept. Sniedzam vērtīgu recepti, kā kliņģeri uzcept stundas laikā!

Sastāvdaļas mīklai
• 300 g kviešu miltu,
• 1,5 tējkarotes sodas,
• 50 g sausā piena,
• 240 g skābā krējuma (15 – 20 %),
• 70 g cukura.

Pildījumam
• 1 – 2 tējkarotes malta kanēļa,
• 3 – 4 ēdamkarotes cukura,
• 50 g skābā krējuma.

Pagatavošana.
Miltus sajauc ar sauso pienu un sodu, pievieno skābo krējumu un cukuru, izmīca. Mīklai jāiznāk maigai, turklāt elastīgai. Ja tā ir par sausu, pievieno pāris ēdamkarotes ūdens. Izmīca un noliek uz pusstundu atpūsties, ietinot pārtikas plēvē.

1. Mīklu izrullē aptuveni 3 mm biezumā un plānā kārtā uzklāj skābo krējumu. Ja izrullēsiet par plānu, nevarēsiet kliņģeri savīt; ja atstāsiet pārāk biezu, neiznāks gards, jo izcepsies daudz maizes un pamaz pildījuma.

2. Vienmērīgi uzkaisa maltu kanēli un cukuru.

3. Uzmanīgi satin ruletē, vēlams diezgan blīvi, lai pēc tam vieglāk veidot kliņģeri.

4. Ja pildījums rūpīgi ieklāts un mīkla pareizi satīta, rulete ir vienmērīgi apaļa, ar tādu vēlāk viegli strādāt.

5. Ņem asu nazi un pārgriež ruleti uz pusēm, vienā galā atstājot neiegrieztus pāris centimetrus.

6. Ņem kreiso pusi, paliek apakšā labajai pusei un sākt veidot pīnīti.

7. Pīnīti pin tā, lai iegriezuma vieta visu laiku būtu augšpusē (varētu redzēt pildījuma kārtas).

8. Kad visa pīne satīta, galus nostiprina, uzsmērējot tiem nedaudz skābā krējuma.

Saistītie raksti

9. Veido kliņģeri – to var gatavot apaļā formā vai tradicionālā, galus vidū saliekot vienu otram pāri. Cep +200 °C temperatūrā 20 – 25 minūtes, pēdējās 5 minūtes samazinot karstumu līdz +180 °C. Iznāk gards un aromātisks kliņģeris!

SVARĪGI
• Būtiski ir ievērot norādīto cepšanas temperatūru, pretējā gadījumā kliņģeris neizcepsies, sakritīsies un paliks ķepīgs.
• Kliņģeri var gatavot ar dažādiem pildījumiem, piemēram, ar bagātīgu magoņu kārtu vai rozīnēm un maziem marmelādes gabaliņiem.

LA.lv
AK
Aiva Kalve
Praktiski
Ar sēnēm pildīts ķirbis. Garšos debešķīgi!
15 stundas
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Vai var apstrīdēt piešķirto invaliditātes grupu?
16 stundas
IB
Indulis Burka
Praktiski
Aukstā metināšana – ļoti izturīga, bez asām smakām un toksiskiem garaiņiem. Un pietam – tik vienkārša!
17 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Saeima pieņem 2020.gada budžetu, tērēs 10 miljardus eiro
6 stundas
LL
LETA, LA.lv
Sports
FOTO: Latvijas basketbolistes Gulbja debijā piedzīvo pamatīgu fiasko
4 stundas
LE
LETA
Pasaulē
ASV apšaude vidusskolā Losandželosas apkaimē
5 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
Lielveikala darbinieks Emīls izglābj kolēģei dzīvību
5 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Plūdos cietušajā Venēcijā izsludina ārkārtas stāvokli 1
4 stundas