Praktiski
Receptes

Ķirbja biezzupa. Klasika! 0

Foto – Aija Geida

Silta, pikanta ķirbja biezzupa – tieši tas, kas vajadzīgs vējainiem un drēgniem vakariem. Turklāt tas ir labs veids, kā pasniegt ģimenei galdā ķirbi, kas uzturvērtības ziņā pārspēj jebkuru dārzeni.

Sastāvdaļas
• 700 g ķirbja
• 300 ml buljona
• 200 ml saldā krējuma
• sīpols
• purava kāts
• ķiploka daiviņa
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls
• šķipsniņa malta kanēļa
• zaļumi, sēkliņas, maizes grauzdiņi

Ķirbi sagriež gabaliņos, puravu – ripiņās, sīpolu un ķiploku sakapā. Pannā uzkarsē eļļu, apcep sīpolu un puravu, pievieno ķiploku un ķirbja gabaliņus, cep 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pārlej buljonu, uzliek vāku un sutina, līdz ķirbis mīksts. Masu saliek katlā un visu sablendē. Pielej saldo krējumu, pieber sāli un garšvielas. Samaisa un uzvāra. Salej šķīvjos un pasniedz ar zaļumiem vai sēkliņām un grauzdiņiem.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Teļa gaļas rulete ar dārzeņiem
21 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Gruboto ar bietēm un kazas sieru
22 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Svētku burkānkūka ar dzērvenēm
22 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA/LA.lv
Latvijā
Ulme ticis pie kārotās 8247 eiro kompensācijas pēc divu mēnešu darba Saeimā 4
10 stundas
LE
LETA/LA.lv
Latvijā
FOTO, VIDEO. Iemirdzas tradicionālais gaismas festivāls “Staro Rīga”!
10 stundas
JL
Juris Lorencs
Latvijā
Juris Lorencs: Latvijas neatkarības garants esam tikai mēs paši 2
12 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
VIDEO. Inčukalnā pieķer šoferi bez tiesībām: braukā riņķī ar cita auto numurzīmēm
8 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Par Stambulas lidostas teroraktu sešiem apsūdzētajiem piespriež mūža ieslodzījumu
8 stundas