Praktiski
Receptes

Ķiršu–banānu kēksiņi0

Foto: Aija Geida

Saldētava vēl pilna ar saldētām ogām? Tukšojam pērnos krājumus un cepam kēksiņus! No saldētām ogām kēksiņi sanāk visgardākie, ja ogas pirms mīklas gatavošanas neatkausē. Pagatavo mīklu, pievieno saldētas ogas un uzreiz liek cepties. Tad kēksi neiznāk ūdeņaini, bet tieši otrādi – sulīgi un gaisīgi.

Sastāvdaļas mīklai
• 350 g saldētu ķiršu
• 180 g kviešu miltu
• 65 ml piena
• 2 banāni
• 3 ēdamkarotes cukura
• 1,5 tējkarotes vaniļas cukura
• tējkarote sodas
• 1,5 ēdamkarotes citrona sulas

Glazūrai
• 100 g pūdercukura
• ēdamkarote citrona sulas
• tējkarote dzērveņu vai ķiršu sulas

Pagatavošana.
Banānus nomizo, sagriež gabaliņos, sablendē kopā ar pienu, cukuru un vaniļas cukuru. Bļodā izsijā kviešu miltus, pielej banānu masu un pieber saldētos ķiršus. Samaisa. Sodu sajauc ar citrona sulu, ļauj izreaģēt un pievieno mīklai. Samaisa. Liek mafinu trauciņos 2/3 no tilpuma un cep 170 °C 35–40 minūtes. Kad atdzisuši, izņem no cepamās formas. Pagatavo glazūru, pūdercukuram pievienojot citrona sulu un palēnām lejot klāt ķiršu vai dzērveņu sulu, līdz iegūst biezu, bet vēl nedaudz pilošu masu. Pārklāj kēksiņus un ļauj glazūrai sastingt.

Saistītie raksti
LA.lv