Praktiski
Receptes

Ķirbju strūdele ar vaniļas mērci 0

Foto: Gints Ivuškāns

Sastāvdaļas
• 200 g ķirbja
• 1 ēdamkarote rozīņu
• 1 ēdamkarote mandeļu skaidiņu
• 1 apelsīns
• 2 ēdamkarotes medus
• 50 ml saldā krējuma
• 30 ml ruma
• 2 filo mīklas plāksnes (vai kārtainā mīkla)
• sviests

Vaniļas mērcei
• 0,5 l saldā krējuma
• 1 ola
• 2 olas dzeltenumi
• 2 ēdamkarotes cukura
• vaniļas pāksts

Pagatavošana.
Ķirbi sagriež kubiņos, pārlej ar 2 ēdamkarotēm medus, samaisa, ieliek veidnē un cepeškrāsnī cep, līdz ķirbis mīksts. Atdzesē, pievieno rozīnes, mandeļu skaidiņas, no viena apelsīna norīvētu miziņu un izspiestu sulu, saldo krējumu, nedaudz ruma un samaisa.

Filo mīklas plāksni izklāj uz galda, noziež ar sviestu, liek virsū otru filo mīklas plāksni, tad – pildījumu. Satin rullīti. Cep 180 °C aptuveni 15 minūtes.

Var pasniegt ar saldējumu vai vaniļas mērci. Lai to pagatavotu, ūdens peldē traukā lej saldo krējumu, pievieno 1 olu un 2 olas dzeltenumus, 1 ēdamkaroti cukura, vaniļas pāksti un arī sēkliņas. Maisot karsē aptuveni līdz 80 °C, līdz mērce sabiezē. Izņem vaniļas pāksti un sēkliņas.

LA.lv