Receptes

Ķirbju mafini ar dzērvenēm


Foto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 200 g ķirbju biezeņa

• 175 g kviešu miltu

• 75 g rupja maluma kviešu miltu

• 150 g kaltētu dzērveņu

• 180 g brūnā cukura

• 100 ml olīveļļas

• 2 olas

• 2,5 tējkarotes cepamā pulvera

• 1,5 tējkarotes malta kanēļa

• ½ tējkarotes malta ingvera

• ¼ tējkarotes sāls

Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas – abu veidu miltus, cukuru, cepamo pulveri, kanēli, ingveru un sāli. Ar putojamo slotiņu sakuļ olas, ķirbju biezeni (uz pannas nelielā ūdens daudzumā izsutina ķirbju gabaliņus un sablendē) un eļļu. Pievieno dzērvenes. Šķidrajai masai pieber sauso maisījumu un samaisa. Pilda mazo kēksu formās ⅔ no tilpuma, cep +180 °C aptuveni 15 minūtes. Rotā ar šokolādes glazūru.

Pievienot komentāru