Praktiski
Receptes

Ķirbja sacepums ar sieru0

Foto: Ievgeniia Maslovska/Shutterstock

Sastāvdaļas
• 1 kg ķirbja
• cietais siers
• garšvielas – rozmarīns, timiāns, muskatrieksts
• ķirbju vai saulespuķu sēkliņas
• olīveļla
• sāls

Pagatavošana.
Ķirbi sagriež palielos gabalos, liek ar eļļu ieziestā cepamatraukā un pārber garšvielas. Liek 200 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un uzber nedaudz ķirbju, saulespuķu vai sezama sēkliņu un liek krāsnī vēl uz 5–7 minūtēm.

Pasniedzot galdā, uzrīvē cieto sieru un uzslaka ķirbju sēklu eļļu.

Cepšanas ilgums atkarīgs no ķirbja šķirnes, gabalu lieluma un garšas īpatnībām.

Saistītie raksti
LA.lv
Inita Šteinberga
Praktiski
Pašai savs vīnakalns! Gunta iepazīstina ar vīnogulāju un dod praktiskus padomus
2 dienas
SR
Sandra Ruska
Praktiski
FOTO. Latvijas vēsturiskie dārzi – iepazīstam mūsu tradīcijas un sasniegumus
2 dienas
AG
Aija Geida
Praktiski
Dzērvenīte, purva meita! Unikālās ogas īpašības un gardas rudens receptes
2 dienas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

SK
Skaties.lv
Latvijā
Par dzimtas īpašumu jūras krastā jācīnās ar ātro kredītu miljonāriem
9 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Gobzemam piederējusi deklarācijā nenorādīta māja
8 stundas
LE
LETA
Latvijā
Šorīt uz Tallinas šosejas notikusi smaga avārija; divi bojāgājušie
17 stundas
LE
LETA
Dabā
Pieņemsies spēkā vējš. Prognoze pirmdienai
15 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Ždanoka “uzmetusi” Mamikinu – no sava EP mandāta neatteiksies 2
9 stundas