Praktiski
Receptes

Ķiploku ziedkātu pesto ar saulespuķu sēkliņām0

Foto-Subbotina Anna/Shutterstock

Sastāvdaļas
• 300 g ķiploku ziedkātu
• 50 g saulespuķu sēkliņu
• 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu vai bazilika lapiņu
• 160 ml olīveļļas
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• pustējkarote sāls

Pagatavošana.
Ķiploku ziedkātus smalki sagriež, visas sastāvdaļas saliek blenderī un kuļ, līdz iegūta viendabīga masa. Ja konsistence sanāk bieza, pievieno vēl eļļu. Labi garšo uz nelielām kanapē kopā ar kazas sieru, cepta vai grilēta ķirbja, siera šķēlēm, grilētiem dārzeņiem, kā arī pie gaļas un makaronu ēdieniem. Bagātīgākai garšai pesto var pievienot smalki rīvētu cieto sieru.

LA.lv
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Suns spēj sajust atsevišķas slimības saimniekam un ir lielisks dziednieks
1 diena
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Cigaretes skapī, cenas – sarakstā. Spēkā stājušies jauni grozījumi
1 diena
IL
Ilze Lavrinoviča
Praktiski
Biezpiena bumbiņas ar vaniļas mērci
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

Raivis Šveicars
Ekonomika
OIK no rēķiniem pārcels uz budžetu: ko ministrija domā ar “piesārņotājs maksā”?
3 stundas
LE
LETA
Latvijā
“New York Times” publicē rakstu par Latvijas finanšu sistēmas problēmām
31 minūtes
LA
LA.LV
Latvijā
Jelgavā gaišā dienas laikā privātmājā uzbrūk un aplaupa sievieti
1 stunda
LA
LA.LV
Ekonomika
Uzņēmēji neapzinās, cik liela nozīme klientu servisā ir IKT risinājumiem
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
CSP: Šogad palielinājies laulību skaits, bet jaundzimušo skaits -samazinājies
1 stunda