Konservēšana, Receptes

Ķiploki burciņās ar tomātiem. Vīri novērtēs!

Foto - Aija Geida

Sastāvdaļas (divas 0,5 l burciņas)
• 0,5 kg notīrītu ķiploku
• 0,5 kg svaigu tomātu
• 3 ēdam­karotes sāls

Pagatavošana.

Tomātus nomazgā, pārgriež uz pusēm un izgriež cieto viduci. Ķiplokus notīra. Visu sablendē, pieber sāli un nevārītu pilda burciņās. Uzglabā ledusskapī. Pēc tam jebkuram pamatēdienam pieliek pāris ēdamkarošu asās un aromātiskās mērces. Asākas garšas cienītāji var pievienot pāris smalki sagrieztu čili pipariņu. Vēl viens variants – pielikt rīvētus mārrutkus. Var uzglabāt trīs mēnešus.

Pievienot komentāru