Praktiski
Receptes

Kičari bez dārzeņiem0

Foto: Anda Krauze

Sastāvdaļas – sauja sarkano lēcu, sauja Basmati rīsu, 1 ēd. k. Gī, 2 līdz 3 šķēlītes svaiga ingvera.

Garšvielas. ½ tējkarote – maltu ķimeņu, fenheļa un kumīna (to visu saspaida piestiņā), ½ tējkarotes kurkumas, šķipsniņa asafoetīdas, himalaju rozā sāls pēc garšas. Dekorācijā – rukola vai citi zaļumi.

Pagatavošana.

Katliņā izkausē Gī un 10 līdz 20 sekundes apcep ķimenes, kuminu, ingveru un fenheli, pievieno rīsus un lēcas, kurkumu un asafoetīdu. Sautē 2 līdz 3 minūtes. Pielej vārošu ūdeni uz pusi vairāk un vāra uz lēnas uguns 15 minūtes. Pasniedz karstu ar Gī un svaigiem zaļumiem.

LA.lv