Praktiski
Receptes

Kefīrā marinēts cūkgaļas iesmiņš ar raganu putru. Kurzemnieku ēdiens 0

Foto – Anda Krauze

Sastāvdaļas
• cauraudzītis
• miniburkāniņi
• cūkas fileja

Marinādei
• kefīrs
• pipari
• cukurs
• sāls
• sīpoli

Putrai
• miežu putraimi
• kartupeļi
• piens

Pagatavošana.
Cūkas fileju sagriež gabaliņos un liek marinādē, kas pagatavota no kefīra, pipariem, cukura, sāls un ripās sagrieztiem sīpoliem. Ievieto ledusskapī uz 10–12 stundām. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes grila režīmā. Ja nav plīts ar šādu režīmu, marinētos cūkas filejas gabaliņus vispirms apbrūnina uz pannas, tad turpina cept cepeškrāsnī 15 minūtes.
Miežu putraimus noskalo un vāra aptuveni 15 minūtes, līdz putraimi sāk piebriest. Tad putru liek ietaukotā veidnē, pierīvē kartupeļus, pārklāj veidnei foliju un 45 minūtes cep cepeškrāsnī +160 °C. Kad putra gandrīz gatava, pielej pienu. Ja putru gribas treknāku, piena vietā pievieno saldo krējumu. Pasniedz ar saceptu cauraudzīti un medū glazētiem miniburkāniņiem.
Gaļu nedrīkst pārcept, jo tad tā kļūst sausa. Lai noteiktu gaļas gatavības pakāpi, iedur nazi. Ja iegriezuma vietā parādās dzidra suliņa, jābeidz cept.

LA.lv