Pamatēdieni, Receptes

Kartupeļu un tomātu sacepums ar garšaugiem

Foto-MariaKovaleva/Shutterstock

Sastāvdaļas
• 800 g vārītu kartupeļu
• 700–750 g tomātu
• 4 ķiploka daiviņas
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
• 1,5 tējkarotes sasmalcināta bazilika
• 1 tējkarote sasmalcināta timiāna
• 1,5 tējkarotes sāls
• pustējkarote melno piparu

Pagatavošana.
Vārītos kartupeļus un tomātus sagriež lielās apaļās ripās. Sasmalcinātus ķiplokus sajauc ar baziliku, pētersīļiem un timiānu. Dārzeņu šķēles un garšaugu maisījumu liek kārtās cepamtraukā. Uzkaisa sāli un piparus. Pārlej eļļu. Trauku pārsedz ar foliju un atstāj uz kādu brīdi, lai garša izlīdzinās. Tad cep cepeškrāsnī 225 °C aptuveni 30 minūtes.
Šo sātīgo kartupeļu ēdienu var pasniegt ar kūpinātu šķiņķi vai cepeti.

Pievienot komentāru