Praktiski
Receptes

Kartupeļu un tomātu sacepums ar garšaugiem 0

Foto-MariaKovaleva/Shutterstock

Sastāvdaļas
• 800 g vārītu kartupeļu
• 700–750 g tomātu
• 4 ķiploka daiviņas
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
• 1,5 tējkarotes sasmalcināta bazilika
• 1 tējkarote sasmalcināta timiāna
• 1,5 tējkarotes sāls
• pustējkarote melno piparu

Pagatavošana.
Vārītos kartupeļus un tomātus sagriež lielās apaļās ripās. Sasmalcinātus ķiplokus sajauc ar baziliku, pētersīļiem un timiānu. Dārzeņu šķēles un garšaugu maisījumu liek kārtās cepamtraukā. Uzkaisa sāli un piparus. Pārlej eļļu. Trauku pārsedz ar foliju un atstāj uz kādu brīdi, lai garša izlīdzinās. Tad cep cepeškrāsnī 225 °C aptuveni 30 minūtes.
Šo sātīgo kartupeļu ēdienu var pasniegt ar kūpinātu šķiņķi vai cepeti.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Pašas gatavotas pretcelulīta ziepes ar kafiju, olīveļļu un jūras sāli
21 stundas
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Hurma no sēklas… Izdosies?
22 stundas
Inita Šteinberga
Praktiski
Rudenī uzzied ceriņi un kastaņas. Kas ar augiem notiks pavasarī?
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.lv
Kultūra
FOTO: Latvijas simtgades stāsts izskan fantastiskā deju lielizrādē “Abas Malas”
1 stunda
LE
LETA
Dabā
Laika prognoze: kādi laikapstākļi sagaida valsts svētkos, un vai būs labi redzams salūts?
3 stundas
LA
LA.lv
Kultūra
VIDEO. Roze Stiebra: Nevajag Latviju saķemmēt, vienkārši jādzīvo
2 stundas
RO
Regīna Olševska
Veselam
Neķeries pie darba saīgušu prātu. 104 gadus vecās Lidijas Katrīnas Sīmanes atziņas
26 minūtes
IS
Ilmārs Stūriška
Sports
Mūsu zeme – Latvija! Mūsu sporta izcilību vēlējumi valsts 100. dzimšanas dienā
2 stundas