Praktiski
Receptes

Kartupeļu un pupiņu veltnīši0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 200 g vārītu kartupeļu masas
• 350 g vārītu pupiņu
• Ola
• 50 g rīvmaizes
• 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
• ½–⅔ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Pupiņas samaļ gaļas mašīnā, novārītus kartupeļus sastampā ar stampu. Olai atdala baltumu no dzeltenuma. Pupiņas samaisa ar kartupeļiem, olas dzeltenumu, sāli, sakapātiem pētersīļiem un ar mitrām rokām veido veltnīšus.

Olas baltumu nedaudz sakuļ ar dakšiņu, pievieno ēdamkaroti ūdens. Veltnīšus apviļā olas baltumā, tad rīvmaizē un cep dziļā eļļas peldē, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Var pasniegt ar krējumu vai saceptu žāvētu gaļu un sīpoliem.

Saistītie raksti
LA.lv
AK
Aiva Kalve
Praktiski
Novembrim piestāv bietes! Noderīgi knifiņi to gatavošanai
1 diena
RR
Rebeka Rogale
Praktiski
Kā sagatavoties mājokļa remontam? Padomi, kas ļaus ietaupīt laiku, naudu un saudzēt nervus
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Ar suni sabiedriskajā transportā. Ko darīt, lai brauciens paietu bez raizēm?
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

SK
Skaties.lv
Latvijā
VIDEO: “Latvijas pasta” vārdā izkrāpj naudu. Kādu shēmu īstenojuši krāpnieki?
12 stundas
LL
LETA, LA.lv
Sports
VIDEO: Porziņģim otrais “double-double” pēc kārtas un uzvara pār NBA čempioni
27 minūtes
LE
LETA
Ekonomika
Būtiski darba drošības pārkāpumi atklāti 23 uzņēmumos
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Sāksies būtiski satiksmes ierobežojumi Rīgas centrā
1 stunda
VS
Viesturs Sprūde
Latvijā
1919. gada 17. novembrī. Valsts vadītāja “diskrēts lūgums tautietēm”
1 stunda