Praktiski
Receptes

Saulainam rudenim! Kartupeļu un olu ligzdiņas0

Foto – ZEBRATOMATO/Shutterstock

Sastāvdaļas
500 ml samīcītu kartupeļu
100 g spinātu lapiņu
4 olas
75 g Parmas vai cita cietā siera
1,5 ēdamkarotes augu eļļas
1/3 tējkarotes maltu melno piparu
pustējkarote sāls

Pagatavošana.
Novārītus un ar dakšiņu rūpīgi saspaidītus kartupeļus sajauc ar smalki rīvētu Parmas vai citu cieto sieru. Pannu izklāj ar cepampapīru. Ar mitrām rokām veido apaļu ligzdiņu. Vēl viens variants ir masu ielikt maisiņā, tam nogriezt vienu stūri un izspiest uz pannas ligzdiņas.

Spinātus noblanšē karstā ūdenī un uzreiz atdzesē aukstā. Nokāš. Uz pannas uzsilda eļļu un nedaudz apcep spinātus, pievienojot sāli un maltus melnos piparus. Spinātu masu izklāj ligzdiņās, veidojot skaistas maliņas. Iesit katrā ligzdiņā pa olai un liek cepties līdz 160 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes, līdz kartupeļu ligzdiņas kļuvušas zeltaini brūnas.

! Lai ola cepšanas laikā neiztecētu, ņem mazu vai vidēja izmēra.

LA.lv
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Pikantie kabaču salāti
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Bērtuļa dienas gadatirgu kalendārs visā Latvijā 24. – 25. augustā
1 diena
PL
Praktiskais Latvietis
Praktiski
Kā tīrīt mīkstās mēbeles – no košļenēm, traipiem un smakām
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Kultūra
FOTO: Spēcīgām emocijām pildīts izskan Baltijas ceļa 30. gadadienas koncerts Likteņdārzā
3 stundas
ZB
Zigmunds Bekmanis
Laukos
FOTO: Gar Peipusu pa Sīpolu ceļu. Top jauns pārgājienu maršruts no Rīgas līdz Tallinai
2 stundas
LE
LETA
Sports
Samoilovs/Šmēdiņš iekļūst Jūrmalas trīs zvaigžņu posma finālā
3 stundas
DJ
Dace Judina-Nīmane
Kultūra
Vija bija kā lampiņa, uz kuru visi tiecās. Saruna ar Dairu Āboliņu par filmas tapšanu 3
7 stundas
JL
Juris Lorencs
Latvijā
Juris Lorencs: Baznīca vēlas runāt par politiku
1 stunda