Praktiski
Receptes

Kārtainais sacepums ar kartupeļiem un sēnēm 0

Sastāvdaļas – 700 g nomizotu kartupeļu, 500 g šampinjonu, 2–3 sīpoli, 1–2 ķiploka daiviņas, diļļu pušķītis, 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes, augu eļļa, sāls, svaigi malti pipari.

Pagatavošana.

Sīpolus notīra un smalki sagriež. Šampinjonus nomazgā un sagriež plānās ripiņās vai strēmelītēs.

Dilles noskalo, nosusina un smalki sagriež. Ķiploku smalki sagriež.

Pannā uzkarsē augu eļļu, apcep tajā sīpolus līdz gatavībai. Sīpolus ar putu karoti pārliek citā traukā.

Pannā atstāj apmēram ēdamkaroti no sakarsētās eļļas, pārējo nolej atsevišķā trauciņā (vēlāk noderēs).

Karstā pannā liek šampinjonus, uzkaisa nedaudz sāls, cep uz samazinātas uguns, kamēr iztvaiko viss šķidrums.

Kad šķidrums ir iztvaicējies, pielej mazliet iepriekš atlieto eļļu un vēl visu cep apmēram 3 minūtes, līdz sēnes kļūst viegli brūnganas.

Sēnes liek traukā, pievieno sīpolus, ķiplokus, sāli un piparus pēc garšas, visu samaisa.

Kartupeļus sarīvē uz rupjas rīves. Pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 5 minūtēm.

Pēc tam kartupeļus ieliek caurdurī un kārtīgi notecina visu šķidrumu. Notecinātos kartupeļus liek tīrā traukā, pievieno cieti, sāli, piparus un visu rūpīgi samaisa.

Cepamo trauku iesmērē ar augu eļļu. Apakšā liek kārtu ar kartupeļiem. Virsū liek sēņu kārtiņu. Tad atkal kartupeļu kārta, sēņu kārta. Šādi mainīt kārtas, kamēr cepamtrauks ir pilns. Pēdējai jābūt kartupeļu kārtai.

Virsu viegli apšļaksta ar augu eļļu un apsedz ar foliju.

Cep 180 grādu karstumā apmēram 60 minūtes.

Pasniedzot rotā ar zaļumiem – lociņiem, dillēm utt.

LA.lv