Praktiski
Receptes

Karija zupa ar rīsu nūdelēm un turku zirņiem0

Sastāvdaļas
2 ēdamk. rapšu eļļas
1,5 l dārzeņu vai vistas buljona
240 g konservētu turku zirņu bez šķidruma
2 lieli kubiņos sagriezti burkāni (var ņemt arī citus dārzeņus – cukīni, brokoļus, ķirbjus)
2 ēdamk. karija pastas (var nepievienot)
1 smalki sakapāts sīpols
1 smalki sakapāta ķiploka daiviņa
250 ml kokosriekstu piena
45 g dabīgā zemesriekstu sviesta
1 tējk. kurkumas
1/4 tējk. čili piparu pulvera
1/2 tējk. sarkanās paprikas pulvera
1/2 tējk. karija pulvera
1/4 tējk. maltā koriandra
sāls pēc garšas
125 g rīsu nūdeļu
sinepju dīgsti vai citi zaļumi rotāšanai

Pagatavošana.

Lielā katlā ielej rapšu eļļu, apcep tajā dārzeņus ar garšvielām – vispirms uz lēnas uguns apbrūnina sīpolus un ķiplokus, pievieno tiem smalkos kubiņos sagrieztus burkānus, pēc brīža iemaisa dārzeņos karija pastu un maisot silda visu apmēram vienu minūti. Pievieno masai turku zirņus un garšvielas, turpina visu maisot cept vēl aptuveni vienu minūti.
Pievieno buljonu un visu vāra uz lēnas uguns apmēram 10-15 minūtes.
Beigās pievieno zemesriekstu sviestu, sāli, kokosriekstu pienu un pakarsē vēl kādu minūti.
Pirms pasniegšanas atbilstoši ražotāja norādītajai instrukcijai pagatavo rīsu nūdeles.
Pasniedz, rotājot ar zaļumiem.

Recepti piedāvā uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu ELVI

LA.lv