Praktiski
Receptes

Karameļu mērce – desertiem, saldējumam un pīrāgiem0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 120 ml 10% kafijas saldā krējuma
• 200 g cukura
• 6 ēdamkarotes mīksta sviesta
• Šķipsniņa sāls

Pagatavošana.
Pannā ar biezām malām ieber cukuru un uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, izkausē. Kad tas izkusis un masa kļuvusi gaiši brūna, pannu noņem no uguns, pievieno šķipsniņu sāls un mīkstu sviestu. Maisa, līdz sviests pilnībā sajaucies ar cukura masu.

Pannu atkal liek uz uguns. Masai pievieno saldo krējumu un maisa, līdz veidojas viendabīga karameļu mērce. To ielej mazā katliņā un ledusskapī atdzesē, lai nedaudz sabiezē.

Labi sader ar šokolādes, riekstu un plombīra saldējumu.

!!! Šo mērci var izmantot arī saldo pīrāgu un kūku pārliešanai, ledusskapī var uzglabāt nedēļu.

LA.lv
RR
Rebeka Rogale
Praktiski
Kā sagatavoties mājokļa remontam? Padomi, kas ļaus ietaupīt laiku, naudu un saudzēt nervus
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Ar suni sabiedriskajā transportā. Ko darīt, lai brauciens paietu bez raizēm?
1 diena
ŽD
Žanna Damme
Praktiski
Krēmīga un maiga šampinjonu biezeņzupa
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

SK
Skaties.lv
Latvijā
VIDEO: “Latvijas pasta” vārdā izkrāpj naudu. Kādu shēmu īstenojuši krāpnieki?
5 stundas
LE
LETA
Dabā
Vietām uzspīdēs saule. Laikapstākļu prognoze svētdienai
11 stundas
LA
LA.LV
Sports
VIDEO: Latvijas futbola izlase iesit savos vārtos un zaudē Slovēnijai
4 stundas
MZ
Māris Zanders
Latvijā
Māris Zanders: Kopumā mums ir veicies gluži labi 3
8 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
VIDEO: Naktī no bankas konta nozog naudu 2
9 stundas