Deserti un saldumi, Receptes

Karameļu konfektes

Aikāgaršo foto

Pagatavošana laiks: 30 min

Porcija: 6 cilvēkiem

Nepieciešams:

Karamelei

Cukurs – 180 g

Saldais krējums – 100 g

Sviests – 80 g

Pildījums

Rupji sasmalcinātas piparkūkas – 2 ēdamk.

Pilngraudu auzu pārslas – 1 ēdamk.

Sezama sēklas – 1 ēdamk.

Magoņu sēklas – 1 ēdamk.

Žāvētas dzērvenes – 1 ēdamk.

Rozīnes – 1 ēdamk.

Kokosa skaidiņas – 1 ēdamk.

Papildu nepieciešams

Cepamais papīrs vai folija – 20 gab. (10 x 10 kvadrātiņi)

Pagatavošana:

Pannā ieber cukuru un kausē, līdz tas izkusis zeltaini brūns. Cukuru nedrīkst sadedzināt, tad konfektes sanāks rūgtas.

Kad cukurs izkusis, pievieno sviestu un samaisi visu kopā.

Pielej klāt saldo krējumu un savāri viendabīgā karamelē.

Sajauc kopā visas pildījuma sastāvdaļas un pievieno karamelei. Visu kārtīgi samaisa.

Sagatavo papīrīšus, uz kuriem uzlikt konfektes.

Kamēr masa vēl silta, to pa vienai ēdamkarotei liec uz papīrīšiem un satin kā konfektes.

Atdzesē un baudi kārumus.

Atceries:

Izmanto tikai papīru, foliju vai plēvi, kas nepielīp un nesakūst siltumā.

Pievienot komentāru