Receptes, Uzkodas un salāti

Karamelizētu auzu pārslu un rudens ābolu biezeņa kārtojums

Avalon publicitātes foto

Karamelizētu auzu pārslu un rudens ābolu biezeņa kārtojums ar dzērveņu mērci, svaigām ogām un  ar šķidro slāpekli pagatavotu zemeņu saldējumu.

Par godu Starptautiskai Putras dienai, kura Latvijā tiek organizēta ar A/S “Rīgas Dzirnavnieks” atbalstu, ir tapusi restorāna ”Avalon Hotel Restaurant” īpašā karamelizētu auzu pārslu un rudens ābolu biezeņa kārtojuma recepte.

Sastāvdaļas
Auzu pārslas
Mandeļu šķēlītes
Sviests
Medus
Svaigas dzērvenes
Āboli
Dabīgais saldais krējums 35%
Nedaudz cukurs/medus
Svaigas ogas (zemenes, mellenes)
Vaniļas pāksts
Piparmētras
 
Saldējumam
Olas
Salds krējums
Cukurs/medus
Svaigas zemenes
Šķidrais slāpeklis

Saldējuma gatavošana
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru/medu. Atsevišķā katliņā karsē saldo krējumu līdz 85’C. Uzkarsēto krējumu lēnām pievieno olu dzeltenumiem un visu samaisa. Olu un saldo krējumu pārlej katliņā un lēnām karsē līdz masa kļūst biezāka.

Visu lej lielā bļodā un, ar putojamo slotiņu maisot, lēnām pievieno šķidro slāpekli līdz izveidosies saldējuma konsistence.

Gatavošana
Sviestā uz pannas apgrauzdē auzu pārslas, līdz zeltainai nokrāsai un pievieno medu.

Nomizo ābolus, izņem serdes un vāra katliņā, pievienojot nedaudz cukuru/medus. Visu sablenderē un atdzesē.

Dzērvenes savāra ar nedaudz ūdeni un cukuru/medu, visu sablenderē un izkāš caur caurduri.
Uzputo saldo krējumu pievienojot nedaudz medu.
 
Pasniegšana
Stikla burciņā liek kārtiņu ar ābolu biezeni, tad kārtiņu apgrauzdētas auzu pārslas, dzērveņu mērci un uzputotu saldo krējumu. Pasniedz ar svaigām ogām un zemeņu saldējumu un svaigu piparmētru.

Pievienot komentāru