Praktiski
Receptes

Karamelizēti burkāni ar šķelto zirņu un ķimeņu humosu0

Foto: Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
• 4 burkāni
• ēdamkarote medus
• ēdamkarote olīveļļas
• tējkarote sojas mērces humosam
• pustējkarote ķimeņu
• 4 saujas vārītu šķelto dzelteno zirņu
• pāris saulē kaltētu tomātu
• sāls
• pipari
• ēdamkarote olīveļļas

Pagatavošana.
Burkānus sagriež stienīšos. Sajauc medu, olīveļļu un sojas mērci, šajā maisījumā ieviļā burkānu stienīšus. Cep krāsnī aptuveni 15 minūtes vidējā karstumā.

Gatavo humosu. Vispirms kafijas dzirnaviņās (vai labā blenderī) sasmalcina ķimenes. Blendera traukā liek šķeltos zirņus, samaltās ķimenes, kaltētos tomātus, pieber sāli un piparus, visu sablendē. Beigās pielej eļļu un nedaudz uzblendē.

Humosu liek mērces trauciņā un pasniedz ar karamelizētajiem burkāniem.

Piebilde. Burkānus šādi var gatavot arī uz grila, tad tie iznāks kraukšķīgi. Cepeškrāsnī ceptie ir vairāk mīksti. Dzelteno zirņu humosu var sagatavot iepriekš, likt galdā arī pie citiem ēdieniem.

Saistītie raksti
LA.lv
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Pensijā – tikai 70 gadu vecumā? Klīst tādas runas…
17 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Biešu salāti ar grauzdētām ķirbja sēklām
18 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Dārzeņus ēdam par maz. Vairākas receptes ēdienkartes dažādošanai
21 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

ML
Māra Libeka
Veselam
Uz aptieku ne tikai pēc zālēm: aptiekās paplašinās pakalpojumu klāstu
1 stunda
SK
Skaties.lv
Latvijā
Baldonē atrod mucas ar aizdomīgu vielu. Teritorija norobežota
57 minūtes
Uldis Šmits
Pasaulē
Ievēlēta, bet…
8 stundas
MA
Māris Antonevičs
Latvijā
Māris Antonevičs: Priekšnieks aizmirsis solījumu? Versijas par JKP reakciju
1 stunda
LA
LA.LV
Dabā
Septiņas dienas valdīs vasarīgi silti laika apstākļi: jaunākā prognoze
16 stundas