Praktiski
Receptes

Kāpostu tīteņi ar tomātu mērcīti. Izcila recepte0

Foto: PantherMedia/Scanpix/LETA

Sastāvdaļas
1 Ķīnas kāposts
700 g maltās gaļas
1 ola
5 ķiploka daiviņas
1–2 apkaltušas maizes šķēlītes
1 sīpols
2–3 ēd.k. tomātu pastas
2 ēd.k. sviesta
sāls, pipari pēc garšas, saldā paprika (pulveris)

Pagatavošana.
Ķīnas kāpostam nogriež dupsi un sadala lapās. Katlā ielej ūdeni, pieber sāli un garšvielas un uzvāra. Tagad šajā vārošā ūdenī ir jāliek kāpostu lapas ar kātu uz leju. Vāra burtiski 3–5 min (viss atkarīgs no lapu biezuma) un liek katlā nelielām porcijām, pa 5–8 lapām. Ar šūmkaroti izņem ārā un liek uz šķīvja atdzist.

Pa to laiku uztaisa maltās gaļas pildījumu. Gaļu sajauc kopā ar olu un izmērcētu maizīti, pieber sāli, piparus, papriku un visu kārtīgi sajauc. No maltās gaļas izveido bumbiņas un katru ietin kāposta lapā. Ja neturas kopā, var pārsiet ar kulinārijas diegu.

Sīpolus un ķiplokus notīra. Sīpolu sagriež pusapļos, ķiplokus sīki sakapā. Pannā uzkarsē sviestu un apcep tajā sīpolus un ķiplokus, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno tomātu pastu, 2–3 min visu kopā pasautē un izslēdz.

Katla apakšā saliek pāri palikušās vārītās kāpostlapas, pa virsu tīteņus, pievieno sīpolu–tomātu maisījumu un pārlej pāri ar buljonu, kur vārījās kāpostlapas.

Vāra līdz gatavībai, apmēram minūtes 30.

LA.lv