Pamatēdieni, Receptes

Kāpostu tīteņi ar sēnēm un bulguru, cepti cepeškrāsnī

Foto - Aija Geida

Sastāvdaļas
• Liela kāpostgalva
• 100 g kabača
• 70 g bulgura
• 140 g sēņu pēc izvēles (tādas, ko izmanto mērcēm)
• Paprika
• 200 ml buljona
• 250 ml tomātu mērces
• 200 ml saldā krējuma
• 3–4 ēdamkarotes augu eļļas
• 50 g cietā siera pēc izvēles
• ½ tējkarotes kaltēta majorāna
• ½ tējkarotes kaltēta bazilika
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• 1 ēdamkarote cukura
• 1 tējkarote sāls

Pagatavošana.
Kāpostam izņem kacenu un vāra sālsūdenī, līdz lapas mīkstas. Pannā augu eļļā apcep sagrieztas sēnes, papriku, kabaci. Pievieno bulguru, kaltētu baziliku un majorānu, pustējkaroti sāls un maltus melnos piparus, uzlej buljonu un vāra piecas minūtes. Uzliek vāku, izslēdz uguni un atstāj pusstundu uzbriest.

Ņem pa vienai kāposta lapai un liek 3–4 ēdamkarotes pildījuma, aizloka malas un sarullē. Veidnē ar augstām malām lej saldo krējumu, tomātu mērci, pieber pustējkaroti sāls un cukuru un samaisa. Kārto kāpostu tīteņus, uzliek vāku (vai apsedz ar foliju) un sutina +200 °C aptuveni 15–20 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un vēl karstus pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.

Pievienot komentāru