Receptes, Uzkodas un salāti

Kāpostu salāti ar dīgstiem un augļiem

Foto-Aija Geida

Sastāvdaļas
• 150 g svaiga kāposta
• 100 g salātu mix maisījuma
• 4 ēdamkarotes dīgstu (redīsu, lucernas, zirņu)
• apelsīns vai mango
• 4 ēdamkarotes apelsīna sulas
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• 4 ēdamkarotes augu eļļas
• pustējkarote cukura
• pustējkarote sāls
• ⅛ tējkarotes asās paprikas

Pagatavošana.
Apelsīnu vai mango nomizo, sagriež smalkās strēmelēs vai sadala mazos gabaliņos. Salātus nomazgā un nosusina uz papīra dvieļa vai salātu žāvētājā. Kāpostu sīki sakapā un ar rokām samīca, līdz strēmelītes mīkstas. Pagatavo salātu mērci, sajaucot apelsīna un citrona sulu, augu eļļu, sāli, cukuru un maltu aso papriku. Salātus, kāpostus, augļus un dīgstus kārto uz šķīvja un pārlej ar mērci.

Pievienot komentāru