Praktiski
Receptes

Noderīgi zināt. Kam jābūt īsta jāņusiera sastāvā?0

Foto: Anna Mitrohina/SHUTTERSTOCK

Kopš jāņusiers ir iekļauts Eiropas Savienības Garantēto tradicionālo īpatnību (GTI) reģistrā, uzņēmumi, kas ražo un vēlas sākt ražošanu, atbilstoši reģistrētajam pieteikumam jāņusiera pagatavošanai drīkst izmantot šādas sastāvdaļu proporcijas:

28–50 litru vājpiena

10–13 kg vājpiena biezpiena
1–1,2 kg 82% sviesta vai 2,5 l 35% saldā krējuma

0,6–1 kg olu masas (bez čaumalām)

40–50 g ķimeņu

00–120 g pārtikas sāls

Izdomāt jaunas jāņusiera receptes drīkst tikai tad, ja šo produktu gatavo pašu patēriņam, nevis pārdošanai.

Saistītie raksti
LA.lv
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Pensijā – tikai 70 gadu vecumā? Klīst tādas runas…
17 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Biešu salāti ar grauzdētām ķirbja sēklām
18 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Dārzeņus ēdam par maz. Vairākas receptes ēdienkartes dažādošanai
21 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

ML
Māra Libeka
Veselam
Uz aptieku ne tikai pēc zālēm: aptiekās paplašinās pakalpojumu klāstu
2 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
Baldonē atrod mucas ar aizdomīgu vielu. Teritorija norobežota
1 stunda
Uldis Šmits
Pasaulē
Ievēlēta, bet…
9 stundas
MA
Māris Antonevičs
Latvijā
Māris Antonevičs: Priekšnieks aizmirsis solījumu? Versijas par JKP reakciju
2 stundas
LA
LA.LV
Dabā
Septiņas dienas valdīs vasarīgi silti laika apstākļi: jaunākā prognoze
16 stundas