Deserti un saldumi, Receptes

Kaltētu apelsīnu sukādes ar šokolādi. Kas par garšu!!

aplisins_1242

Šā garduma pagatavošanas padomus meklēju jau pasen un ik pa laikam arī internetā kaut ko atradu. Ne viss izdevās, bet šoreiz sanāca un ļoti garšīgi.

Dara tā!

• Apelsīnus ļoti rūpīgi nomazgā, jo tiks gatavoti ar visu mizu.

• Augļus sagriež pēc iespējas plānākās šķēlītēs (jo skaistāka šķēlīte, jo glītāks gatavais gardums).

• Padziļā pannā ielej ūdeni un izkausē cukuru (baltais cukurs apelsīna šķēlītes padarīs vienkārši saldas, brūnais papildinās garšu ar savu īpatnējo rūgtumiņu).

• Saliek apelsīnu šķēlītes cukura sīrupā un maisot karsē aptuveni 45 minūtes (cukura sīrupam jānosedz apelsīnu šķēlītes, orientējoša proporcija – 4 lieliem apelsīniem aptuveni 1 glāze brūnā cukura).

• Izņem apelsīnu šķēlītes no sīrupa (jau tagad ir ļo-o-oti garšīgas!), notecina un liek uz cepampapīra augļu žāvētājā vai cepeškrāsnī (konvekcijas; cepeškrāsns durvīm jābūt mazai spraudziņai, lai mitrums tiek laukā) žāvēties līdz + 45…+50 °C 6–8 stundas (var ar pārtraukumiem, pat vēlams). Labi sažāvētām apelsīna šķēlītēm jābūt caurspīdīgām un pacietām.

• Apelsīnu šķēlītes iemērc, apsmērē vai kā citādi izdekorē ar kausētu melno (garšo izcili) vai balto šokolādi.

P.S. Šo gardumu ledusskapī var uzglabāt ilgi (ja izdodas aizslēgt ledusskapja durvis).

Džuljeta Leiterte, a/s Latvijas Mediji kancelejas pārzine

Pievienot komentāru