Praktiski
Receptes

Kabaču salāti ziemai – nav jāpasterizē 0

Foto – Shutterstock

Sastāvdaļas
• 1 kg nomizotu kabaču bez sēklām
• 5 kg tomātu
• 300 g sīpolu
• 200 g paprikas
• 1 sarkanā čili pāksts
• 4–5 ķiploka daiviņas
• 100 ml augu eļļas
• 1 ēdamkarote sāls
• 1 tējkarote cukura
• 3–4 ēdamkarotes 9% galda etiķa

Pagatavošana.
Kabačus sagriež plānās ripiņās, paprikai un čili izņem sēklas, sagriež, sīpolus un ķiplokus sagriež ripiņās, tomātus blanšē, noņem mizu un sadala gabaliņos. Visu, izņemot kabačus un etiķi, liek katlā un uz lēnas uguns vāra 10–15 minūtes. Tad pieber kabačus un turpina vārīt aptuveni 40 minūtes. Pielej etiķi un visu pavāra vēl piecas minūtes. Karstu pilda burkās un aizvāko. Nav jāpasterizē.

Ja vēlas asākus salātus, pievieno vairāk čili.

LA.lv
SM
Signe Mengote
Praktiski
Tas, ka viņi ir lēni, ir tikai mīts… Ciemos pie bruņurupuču meitenes, vārdā Brunis
1 diena
MP
MAIJA PASTARE
Praktiski
Ja darbinieku skaits tiek samazināts, kam ir priekšroka saglabāt darbu?
1 diena
AG
Aija Geida
Praktiski
Mērcītes pie dārzeņu uzkodām. 4 gardas receptes
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

"V
"Mājas Viesis"
Latvijā
Imants Lancmanis: Guvis piepildījumu karjerā un ģimenē, cilvēks var sākt domāt par valsti
1 stunda
IP
Ilze Pētersone
Latvijā
Latvijas vēsture pirms valsts dibināšanas 18 jautājumi un atbildes
1 diena
AT
Andris Tiļļa
Latvijā
Ģimenē klusēšana nav zelts! Atziņas no pāriem, kas gredzenus mijuši 18. novembrī
1 stunda
LE
LETA
Pasaulē
ES 27 dalībvalstis vērtē Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES līgumu un nākotnes attiecību deklarāciju
13 minūtes
LE
LETA
Viedokļi
Politologs Rajevskis vērtē Vējoņa un Mūrnieces svētku uzrunas 1
4 stundas