Praktiski
Receptes

Kabaču plācenīši zirņu mērcē0

Foto-Aija Geida


Sastāvdaļas – (4–6 porcijas)

• vidējs kabacis

• 70–90 g zirņu miltu

• 2 ķiploka daiviņas

• ½ tējkarotes maltu melno piparu

• ½ tējkarotes maltu melno sinepju

• ⅓ tējkarotes kurkumas

• ½–¾ tējkarotes sāls

Pagatavošana.

Kabaci ar visu mizu sagriež 7–8 mm biezās šķēlēs. Zirņu miltus (nopērkami “Rimi”, “Maxima”, “Hanums”, “Rudra” u.c.) sajauc ar garšvielām un sāli. Ja mājās nav zirņu miltu, var izmantot kviešu miltus, taču garša nebūs tik intensīva. Miltu un garšvielu maisījumam pamazām lej klāt aukstu ūdeni un maisa, līdz izveidojas viendabīga, vidēji bieza putriņa. Tā nedrīkst būt pārāk šķidra un piloša, kā arī bieza, jo kabači nebūs garšīgi. Mīklai pievieno smalki sakapātas ķiploka daiviņas. Pannā uzkarsē eļļu un uz vidējas uguns cep mīklā apviļātus kabaču gabaliņus, kamēr tie ir zeltaini brūni un kraukšķīgi. Pasniedz ar skābā krējuma un diļļu vai marinētu gurķu mērci. Ēdienam intensīvu un pikantu garšu dod ķiploks, sinepes un zirņu milti.

Saistītie raksti
LA.lv
ĀR
Ārija Rudlapa
Praktiski
Lielais ražas laiks. Kas darāms dārzā 16. – 23. septembrī
1 diena
RR
Rebeka Rogale
Praktiski
Virtuves izlietņu veidi un to priekšrocības. Kuru izvēlēties?
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
Sagatavo kompostu pavasarim: ko noteikti tajā nevajag likt
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

GS
Gundega Skagale
Dabā
Latvijā izstrādāts depozīta automāts, kas darbojas ar mākslīgā intelekta palīdzību 1
4 stundas
LE
LETA/LA.LV
Sports
VIDEO: Latvieši iemet divus pirmos vārtus sezonā, “Dinamo” ar raksturu izrauj uzvaru
3 stundas
LE
LETA/LA.LV
Latvijā
“Process reizēm ir emocionāls.” Koalīcijas partneri sola atbalstu pašvaldību reformas turpināšanā 1
6 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
VIDEO. “Viņa aizmiga…” Džipa vadītāja pie Ķekavas apļa ietriecas kravas auto sānā
3 stundas
LE
LETA
Dabā
Otrdien Latviju sasniegs ciklons, atnesot stipru lietu un krusu
11 stundas