Praktiski
Receptes

Kabaču makaroni ar garnelēm čili mērcītē 0

Foto: Matīss Markovskis

Sastāvdaļas

2 nelieli jauni kabači
20 saldētas garneles
3 ēdamkarotes gatavās čili mērces
sāls pēc garšas
pipari
citrona sula
apelsīna sula

Pagatavošana

Nelielus jaunus kabacīšus ar visu mizu sarīvē spirālveida griezējā vai uz speciālas rīves, kas veido tādus kā spageti. Var kabaci sagriezt ar nazi tādās pašās strēmelītēs. Spageti apber ar sāli un atstāj uz 10 minūtēm, lai atdalās sula.

Atlaidina garneles. Izspiež sulu no citrona un apelsīna, pievieno sāli un piparus. Šo marinādi iejauc garnelēs, atstāj, lai iemarinējas.

Garneles viegli apcep. Noliek maliņā, tad tajā pašā pannā pavisam viegli apmaisot apcep kabaču spageti. Tad iejauc čili mērci.

Traukā liek spageti porciju, pārliek ar apceptajām garnelēm.

Šim ēdienam ir Ķīnai raksturīgā garša. Ja vēlas citādu, pievieno, piemēram, bazilika pesto vai dilles un ķiplokus.

LA.lv