Praktiski
Receptes

Kabaču makaroni ar garnelēm0

Foto-Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
• 2 nelieli jauni kabači
• 20 saldētas garneles
• 3 ēdamkarotes gatavās čili mērces
• sāls pēc garšas
• pipari
• citrona sula
• apelsīna sula

Pagatavošana.
Nelielus jaunus kabacīšus ar visu mizu sarīvē spirālveida griezējā vai uz speciālas rīves, kas veido tādus kā spageti. Var kabaci sagriezt ar nazi tādās pašās strēmelītēs. Spageti apber ar sāli un atstāj uz 10 minūtēm, lai atdalās sula.
Atlaidina garneles. Izspiež sulu no citrona un apelsīna, pievieno sāli un piparus. Šo marinādi iejauc garnelēs, atstāj, lai iemarinējas.
Garneles viegli apcep. Noliek maliņā, tad tajā pašā pannā pavisam viegli apmaisot apcep kabaču spageti. Tad iejauc čili mērci.
Traukā liek spageti porciju, pārliek ar apceptajām garnelēm.

Šim ēdienam ir Ķīnai raksturīgā garša. Ja vēlas citādu, pievieno, piemēram, bazilika pesto vai dilles un ķiplokus.

LA.lv
AG
Aija Geida
Praktiski
Žāvētava augļiem un dārzeņiem. Kā izgatavot pašam
16 stundas
ĢK
Ģirts Kasparāns
Praktiski
Ko tik neizdomā. Miskaste, kura pati iztīrās
17 stundas
Inita Šteinberga
Praktiski
7 svarīgi jautājumi par piemiņas vietām
18 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Sports
TIEŠRAIDE: “RallyX Nordic” rallijkrosa čempionāta sacensības Biķernieku trasē
Tiešraide 6 minūtes
LE
LETA/AFP
Pasaulē
Tramps asiem vārdiem izsakās par britu tankkuģa sagrābšanu
38 minūtes
LA
LA.LV
Sports
Krievijas hokeja zvaigzne Panarins skarbi par Krieviju un Putinu: Vladimir Vladimirovič, pārdod savas slidas
14 minūtes
LE
LETA
Kultūra
Kur notiks XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki?
3 minūtes
LE
LETA
Dabā
Svētdien termometra stabiņš pakāpsies līdz +29 grādiem
18 minūtes