Produkti un garšvielas, Receptes

Garšaugi ziemai: saldēti, kaltēti, eļļā. 5 receptes piedāvā “Praktiskais Latvietis”!

4. Sakņu un garšaugu maisījums

4no4

• 250 g diļļu jauno dzinumu

• 250 g selerijas lapiņu

• 250 g puravu kātu

• 250 g sīpolu

• 250 g tomātu

• 250 g burkānu

• 250 g paprikas

• 250 g sāls

• 100 ml augu eļļas

Zaļumus nomazgā, nosusina papīra dvielī vai salātu žāvētājā un smalki sagriež. Tomātus blanšē, novelk miziņu, izņem sēklas un mīkstumu, sagriež kubiciņos. Papriku nomazgā, izņem sēklas un arī sadala kubiciņos. Burkānus nomizo un sarīvē. Sīpolus smalki sakapā. Purava kātus vispirms pārgriež uz pusēm vertikāli un tad smalki sagriež. Visas sastāvdaļas liek bļodā un samaisa ar sāli. Pieblīvē un noliek uz 15 minūtēm, lai atdalās sula. Vēlreiz samaisa. Masu pilda burciņās, kārtīgi sastampājot, un uzlej nedaudz eļļas. Burkas aizvāko un glabā ledusskapī vai aukstā pagrabā.

Maisījums piestāvēs visiem sāļajiem ēdieniem. Labi garšo uz picas pamatnes.

Receptē pēc savas gaumes var mainīt garšaugu kombinācijas, piemēram, seleriju lapiņas aizstāt ar baziliku, pusi pētersīļu lapiņu aizvietot ar lupstāju, timiānu vai raudeni.

  1. Katram gatavošanas veidam ir savi plusi un mīnusi
  2. Vidusjūras garšaugu maisījums eļļā
  3. Zaļumi ar ķiplokiem
  4. Sakņu un garšaugu maisījums

Pievienot komentāru