Produkti un garšvielas, Receptes

Garšaugi ziemai: saldēti, kaltēti, eļļā. 5 receptes piedāvā “Praktiskais Latvietis”!

3. Zaļumi ar ķiplokiem

3no4

• 200 g diļļu jauno dzinumu

• 200 g pētersīļu lapiņu

• 200 g bazilika

• 100 g kinzas

• 3 ķiploka daiviņas

• 2 ēdamkarotes sāls

• 100 ml augu eļļas

Garšaugus nomazgā, nosusina un smalki sagriež. Ķiploka daiviņas sasmalcina spiedē. Garšaugiem pieber sāli, ķiplokus un samaisa. Ļauj nedaudz atsuloties, lai sāls izšķīst. Blīvi pilda burciņās un pārlej ar eļļu. Aizvāko un glabā ledusskapī vai aukstā pagrabā.

Piestāv zupām, mērcēm, pastām un sautē­jumiem. Labi garšo ar svaigi ceptu maizīti.

Kinzai ir spēcīgs aromāts un garša. Ja kādam mājniekiem tā nepatīk, var izmantot selerijas lapiņas.

  1. Katram gatavošanas veidam ir savi plusi un mīnusi
  2. Vidusjūras garšaugu maisījums eļļā
  3. Zaļumi ar ķiplokiem
  4. Sakņu un garšaugu maisījums

Pievienot komentāru