Produkti un garšvielas, Receptes

Kā pārbaudīt sviesta kvalitāti un “īstumu”? 10 ieteikumi

Foto - Fotolia

“Kāds gan vēl tas varētu būt?” tu jautāsi. Lieta tāda, ka šobrīd nopērkams milzu lērums izreklamēt produktu, kas it kā ir vēl veselīgāku par sviestu (uzziežamie, margarīni un tā tālāk) un pat ārēji tos grūti atšķirt no dabīga produkta.

Tomēr tie ir un paliek mākslīgi aizvietotāji, kuru veselīgums ir apšaubāms. Tai pašā laikā īstā sviestā ir organisma veselībai svarīgie vitamīni A, E un D.

Sviesta lietošana uzturā labvēlīgi ietekmē redzi, ādas stāvokli un spēju koncentrēties.

Turklāt sviests vairāk palīdz centrālajai nervu sistēmai nekā daudzas pārtikas piedevas un vitamīni.

Dietologi apgalvo, ka katru dienu jāapēd 20 grami sviesta. Galvenais, lai šis produkts būtu dabīgs un kvalitatīvs.

Tātad – kā uzzināt, vai pērc īstu sviestu? Šķir nākamo lapu un lasi mūsu padomus!

1 komentārs

Pievienot komentāru