Produkti un garšvielas, Receptes

Kā izvēlēties kvalitatīvus mandarīnus?

Foto - Shutterstock

SVARĪGI

Kā izvēlēties kvalitatīvus mandarīnus? Tie ir koši oranžā krāsā bez dzeltenīgas vai zaļganas nokrāsas. Paņemot rokās, jāsajūt citrusaugļa smarža. Auglim jābūt stingram, ja tas ir mīksts – tātad pamazām sācis bojāties.

UZZIŅA

• Mandarīniem tāpat kā citiem citrusaugļiem ir augsts C vitamīna saturs, kā arī A, D un K vitamīna krājumi.

• Mandarīni ar plānu miziņu jāsargā no sažūšanas. Tie lielā­ko­ties ir vissaldākie. Vislabāk tos uzglabāt ledusskapī.

• Klementīni – mandarīnu un apelsīnu hibrīds – uzglabājas visilgāk. Tos ledusskapī var turēt līdz pat mēnesim. Tie ir paši saldākie mandarīni.

• Mandarīnus neiesaka ēst, ja ir kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūla un gastrīts ar paaugstinātu kuņģa sulas skābumu.

• Ja dienā ar medu apēd pāris pilienu mandarīnu ēteriskās eļļas, tas palīdz pret sliktu garastāvokli un depresiju.

Pievienot komentāru