Praktiski
Mājas

Kā dažādot un vienkāršot ģimenes ēdienu pagatavošanu0

Foto: Shutterstock

“Maxima Latvija” un Latvijas vadošie šefpavāri – Raimonds Zommers un Svetlana Riškova – norāda, ka ģimenes pārāk reti gatavošanas procesā iesaista bērnus un nereti izvēlas nepiemērotu virtuves tehniku. Tādēļ maltīšu darbnīcas laikā rosināja dažādot un vienkāršot ģimenes ēdienu pagatavošanu.

“Pagatavot maltīti bērniem mēdz būt viens no izaicinošākajiem ikdienas uzdevumiem, kas var prasīt ne tikai daudz laika, bet arī nemitīgu eksperimentēšanu, lai pagatavotu veselīgu ēdienu, kas garšotu visai ģimenei. Viens no veidiem kā to izdarīt – iesaistot gatavošanas procesā citus ģimenes locekļus.

Mēs bieži neapzināmies, cik patiesībā daudz un ar kādu interesi bērni var paveikt paši. Turklāt mazā sadzīves tehnika ir vienkāršs veids, kā darboties kopā, piemēram, pagatavojot veselīgu kokteili vai svaigi spiestu sulu,” norāda Svetlana Riškova, “Pavāru klubs” valdes priekšsēdētāja.

“Mēs katrs noteikti esam kādreiz iegādājušies ierīces, kas praksē tā arī netiek izmantotas. Lai izvairītos no šādām situācijām un jaunā virtuves tehnika patiesi atvieglotu ikdienu, ir būtiski to izvēlēties atbilstoši katras ģimenes gatavošanas paradumiem un lielumam. Piemēram, tieši mazais jeb tā dēvētais ceļojumu blenderis nevis lielais blenderis ir īpaši piemērots rīta kokteiļu pagatavošanai un tūlītējai baudīšanai, tāpat kā biezeņu pagatavošanai vienai nelielas ģimenes maltītei,” atklāj restorāna “Entresol” šefpavārs Raimonds Zommers.

Saistītie raksti

“Maxima Latvija” ģimenes maltīšu darbnīcā kopā ar “Masterpro” pulcējās gan jaunās māmiņas ar bērniem, gan ēst gatavošanas entuziasti un blogeri, to vidū Anna Panna jeb Anna Birmane, Indra Salceviča ar ģimeni, Krista Zvirgzdiņa un citi.

Klātesošajiem bija iespēja redzēt un kopā ar šefpavāriem pagatavotceptu Daugavas zandarta fileju ar sakņāju biezeni, pētersīļiem un bērzu vīna mērci, kā arī ķirbju un dzērveņu polentas kēksu ar ābolu-brūkleņu marmelādi un cepto ābolu smūtiju. Viesi varēja uzzināt, kā pareizi izvēlēties un lietot mazo virtuves tehniku, lai gatavošanas process noritētu bez sarežģījumiem un maltīte izdotos.

LA.lv
RR
Rebeka Rogale
Praktiski
Bildēs labāk nekā patiesībā? Dizaina “drīkst” un “nedrīkst”
1 diena
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Holandes dārzkopju ideja – brīnišķīgas puķu dobes piemājas teritorijā
2 dienas
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Kā ražotāji mūs krāpj? 1
2 dienas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

Raivis Šveicars
Latvijā
“Latvija veidojas kā nopietns reģionālais digitālo tehnoloģiju centrs.” INTERVIJA ar “LVRTC” vadītāju Edmundu Beļski 1
Intervija 8 stundas
LE
LETA
Sports
Gulbim turpinās lejupslīde ATP pasaules rangā
10 stundas
UG
Uldis Graudiņš

Dabā
Stikla rūpnīcas Latvijā vairs nav, nevienam tā vākšana īpaši izdevīga nav…
9 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
VIDEO. “Sitiens bija riktīgs…” Ķeguma pusē avarē mikroautobuss un vieglais auto
7 stundas
LE
LETA
Latvijā
Šoferus šonedēļ sāks kontrolēt ar kameru aprīkota netrafarēta policijas automašīna
10 stundas