Praktiski
Mājas

Kā dažādot un vienkāršot ģimenes ēdienu pagatavošanu0

Foto: Shutterstock

“Maxima Latvija” un Latvijas vadošie šefpavāri – Raimonds Zommers un Svetlana Riškova – norāda, ka ģimenes pārāk reti gatavošanas procesā iesaista bērnus un nereti izvēlas nepiemērotu virtuves tehniku. Tādēļ maltīšu darbnīcas laikā rosināja dažādot un vienkāršot ģimenes ēdienu pagatavošanu.

“Pagatavot maltīti bērniem mēdz būt viens no izaicinošākajiem ikdienas uzdevumiem, kas var prasīt ne tikai daudz laika, bet arī nemitīgu eksperimentēšanu, lai pagatavotu veselīgu ēdienu, kas garšotu visai ģimenei. Viens no veidiem kā to izdarīt – iesaistot gatavošanas procesā citus ģimenes locekļus.

Mēs bieži neapzināmies, cik patiesībā daudz un ar kādu interesi bērni var paveikt paši. Turklāt mazā sadzīves tehnika ir vienkāršs veids, kā darboties kopā, piemēram, pagatavojot veselīgu kokteili vai svaigi spiestu sulu,” norāda Svetlana Riškova, “Pavāru klubs” valdes priekšsēdētāja.

“Mēs katrs noteikti esam kādreiz iegādājušies ierīces, kas praksē tā arī netiek izmantotas. Lai izvairītos no šādām situācijām un jaunā virtuves tehnika patiesi atvieglotu ikdienu, ir būtiski to izvēlēties atbilstoši katras ģimenes gatavošanas paradumiem un lielumam. Piemēram, tieši mazais jeb tā dēvētais ceļojumu blenderis nevis lielais blenderis ir īpaši piemērots rīta kokteiļu pagatavošanai un tūlītējai baudīšanai, tāpat kā biezeņu pagatavošanai vienai nelielas ģimenes maltītei,” atklāj restorāna “Entresol” šefpavārs Raimonds Zommers.

Saistītie raksti

“Maxima Latvija” ģimenes maltīšu darbnīcā kopā ar “Masterpro” pulcējās gan jaunās māmiņas ar bērniem, gan ēst gatavošanas entuziasti un blogeri, to vidū Anna Panna jeb Anna Birmane, Indra Salceviča ar ģimeni, Krista Zvirgzdiņa un citi.

Klātesošajiem bija iespēja redzēt un kopā ar šefpavāriem pagatavotceptu Daugavas zandarta fileju ar sakņāju biezeni, pētersīļiem un bērzu vīna mērci, kā arī ķirbju un dzērveņu polentas kēksu ar ābolu-brūkleņu marmelādi un cepto ābolu smūtiju. Viesi varēja uzzināt, kā pareizi izvēlēties un lietot mazo virtuves tehniku, lai gatavošanas process noritētu bez sarežģījumiem un maltīte izdotos.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
FOTO. Pagatavo košu un unikālu buķeti no…pārtikas produktiem! Saņēmējs vienaldzīgs nepaliks
5 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Aizkaļķojies tvaika gludeklis. Vienkāršs veids, kā to pašam attīrīt
21 stundas
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Izrotā un atdzīvini savu apģērbu ar neparastu pašas darinātu mežģīni vai ielaidumu
22 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Lielākie ieguvēji no nodokļu reformas būs strādājošie bez bērniem
57 minūtes
LE
LETA
Dabā
No piektdienas kļūs krietni aukstāks
6 stundas
LA
LA.LV
Ekonomika
Ziņu portālam LA.LV jauns auditorijas lieluma rekords! 1
4 stundas
IB
Ivars Bušmanis
Ekonomika
Ivars Bušmanis: Valsts budžeta marķējums – vai solījumus mediķiem varēja izpildīt?
3 stundas
LA
LA.LV
Ekonomika
“Citro” veikalu tīkls vēŗsa plašumā. Tīklam pievienojas vēl 51 veikals
33 minūtes