Praktiski
Receptes

Kā dažādot Ķīnas kāpostu savā ēdienkartē 16

Foto-Fotolia

Ķīnas kāposts ir demokrātisks cenas ziņā, tas ir labs pamats jebkuriem svaigajiem salātiem. Šim kāpostam ir vērtīga īpašība uzņemt sevī citu produktu garšas, ar kuriem tas salikts kopā, bet tajā pašā laikā spēj saglabāt savu saldskābo, arī kraukšķīgumu. Ķīnas salāti nerada smaguma sajūtu kuņģī. Šajās lapās ir gana daudz ūdens, kā jebkurā salātā, daudz C vitamīna, mazāk A, K un B6 vitamīna, no minerālvielām ir kālijs, kalcijs, magnijs un dzelzs. No Ķīnas kāposta var pagatavot daudz dažādu garšīgu salātu, kas būs laba piedeva pusdienās, lieliskas vakariņas.

UZZIŅA

• Ķīnas kāpostiem vislabāk piestāv saldskābas salātu mērces, sojas mērce, grauzdētu ķirbju un sezama eļļa, bet salāti no šiem kāpostiem sader teju ar visām mērcēm: skābo krējumu, majonēzi, eļļu un etiķi.

• Šīs kraukšķīgās lapas labi sader ar ingveru, čili un melnajiem pipariem, ķiplokiem un sīpoliem, lociņiem.

• Ķīnas kāpostu var pasniegt ne tikai salātos svaigā veidā, bet arī sautētus un ceptus, tie lieliski iederas siltajos ēdienos, piemēram, pie zupām, sautējumiem, kāpostu tīteņos.

• Pie siltajiem ēdieniem sasmal­cinātu Ķīnas kāpostu pievieno gatavošanas beigās, tā uzlabojot ēdiena struktūru un garšu.

• Pie sautētas vai ceptas gaļas pasniedz Ķīnas kāposta lapas, kas izsutinātas gaļas cepšanas mērcītē.

• Ķīnas kāpostā ir ļoti maz kaloriju, ja to pagatavo kopā ar citiem dārzeņiem un pārlej ar bezpiedevu jogurta mērci, – sanāk ideāla maltīte tievētājiem.

LA.lv