Praktiski
Receptes

Jūras veltes Provansas gaumē 0

Foto – Valdis Semjonovs

Sastāvdaļas (1 porcijai) – 4 lielās mīdijas, 200 g mazo mīdiju, 6 tīģergarneles, 2 šalotes sīpoli, 5 ķiršu tomātiņi, 1 laims, 50 g sviesta, 150 g dažādu krāsu maza izmēra paprikas, 15 g pētersīļu, brūnais cukurs, malti melnie pipari, sāls.

Pagatavošana.

Pannā izkausē sviestu, liek cepties tīģergarneles, lielās un mazās mīdijas. Pievieno maltos melnos piparus, sāli, mazliet brūnā cukura, uzspiež laima sulu un maisot cep 10 līdz 15 min. Izkausē sviestu otrā pannā, tajā liek cepties notīrītus, sakapātus sīpolus, ķiršu tomātiņu pusītes un notīrītu, sagrieztu papriku. Viegli apkaisa ar maltajiem melnajiem pipariem un sāli. Maisot cep, līdz dārzeņi gatavi. Abu pannu saturu saber kopā, apmaisa. Pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.

LA.lv
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Spēkā stājies Likteņdārza likums. Kas tas tāds un ko nodrošina?
20 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Ābolu kraukšķis ar karameli un saldējumu. Izcila garša!
20 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Ar gaļu pildītie gliemežvāki
23 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

VS
Viesturs Sprūde
Latvijā
Aģents Māris no “TV Varavīksnes”. Saruna ar Aldi Ermanbriku
Intervija 1 stunda
SK
Skaties.lv
Latvijā
VIDEO: Izrādes apmeklējums Rīgas centrā varēja beigties traģiski. Sieviete brīdina citus
2 stundas
LA
LA.lv
Latvijā
Bija izplānota iespaidīga afēra: no Zviedrijas ievestos atkritumus uzdeva par Latvijā savāktiem
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Gobzems: KPV LV vēlētāji neiebilst pret “Saskaņu” valdībā, bet šobrīd tas nav reāli
3 stundas
LA
LA.lv
Latvijā
Lielo veiksmi nosvinēs kārtīgi: azartiskā talseniece atklāj, kā tērēs Simtgades laimestu
1 stunda