Praktiski
Receptes

Jēra ciskas cepetis ar pērļu grūbām un burkāniem0

Jēra ciskas cepetis ar pērļu grūbām un burkāniem. Publicitātes foto

Sastāvdaļas – 3,5 kg jēra ciskas.

Sālījumam – 450 g sāls, 450 g cukura, 10 melnie pipari, 10 smaržīgie pipari, 5 lauru lapas, 10 g ingvera saknes, 3 l ūdens.

Pērļu grūbu un burkānu biezenim

• 100 g pērļu grūbu

• 2 kg burkānu

• 0,5 l piena

• 200 g sviesta

• 1 apelsīna sula

• 1 citrona sula

• 200 ml burkānu sulas

Pagatavošana.

No sāls, cukura, melnajiem un smaržīgajiem pipariem, lauru lapām, ingvera saknes un ūdens uzvāra sālījumu. Atdzesētā liek veselu jēra cisku un notur 24 stundas. Pēc tam cisku cep 30 minūtes +250 °C, lai gaļai veidotos garoziņa. Samazina temperatūru līdz +160 °C un turpina cept vēl 3,5 stundas. Pirms pasniegšanas gaļu ierīvē ar svaigu rozmarīnu, koriandru, piparmētrām un ķiplokiem.

Pērļu grūbas vāra sālsūdenī, līdz mīkstas. Nokāš. Burkānus notīra, sarīvē un sautē sviestā. Kad tie gandrīz mīksti, pievieno svaigi spiestu burkānu un apelsīnu sulu un turpina sautēt. Kad burkāni mīksti, pielej pienu un visu uzkarsē. Lej blenderī un sablendē viendabīgā masā. Pievieno sāli pēc garšas un citrona sulu. Tad biezeni sajauc ar vārītajām pērļu grūbām un kārto uz šķīvja.

LA.lv