Praktiski
Receptes

Jaunums. Mazāk salds, bet – garšīgs un aromātisks ievārījumu cukurs 16

Ja rūp slaidā līnija, tomēr gribas našķēties ar mājās gatavotu, svaigi vārītu zaptīti, tad noderēs ievārījumu cukurs “Slaidais”. Šovasar Dansukker piedāvā jaunu produktu ievārījumu vārīšanai, kas ļaus ietaupīt vēl vairāk cukura. Ievārījumam to vajadzēs pievienot četras reizes mazāk nekā parasto balto cukuru. Vārot atbilstīgi receptei, ievārījumā būs tikai 20% pievienotā cukura, bet pārējais – izvēlētās ogas un augļi. Ievārījums būs mazāk salds, tomēr pietiekami biezs un ļoti aromātisks, saglabājot vairāk tieši pašu ogu un augļu garšas.

Ievārījuma pamatrecepte

Ogas vai augļus notīra, atdala kauslapiņas vai kauliņus. Lielākos sagriež gabaliņos, nosver. Ber katlā un uz lēnas uguns uzkarsē, lai izdalītos sula. Kad ievārījums sācis vārīties, noputo un pievieno cukuru “Slaidais” pēc svara (attiecībā 1:4 ar ogām). Vāra 5–10 minūtes, ne ilgāk! Lej tīrās izkarsētās burciņās, aizvāko un lēnām atdzesē. Ievārījums jāuzglabā tumšā, vēsā vietā (ledusskapī) un jāizlieto 6 mēnešu laikā.

Slaidā cukura paciņā ir 250 g, kas ir pietiekami, lai pagatavotu ievārījumu no 1 kilograma ogu.

LA.lv